gereformeerde kerk

groeien in geloof

Je leven lang leren een discipel van Jezus te zijn

Ontmoeting & Inspiratie

Ontmoeting & Inspiratie
Ontmoeting & Inspiratie is ons activiteitenprogramma en leerhuisprogramma. De commissie is van twee kerken samen, namelijk de Vaartkerk op Eemdijk en de Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg. Sommige activiteiten zijn nog interkerkelijker, zoals Alpha.

We zijn bezig met het voorlopig programma voor het seizoen 2022-2023. Zie onderstaand eerste info. Lees het rustig een keer door en kijk of er iets voor je bij zit. Meer info volgt komende weken. Voor vragen, spreek ons aan of mail ons. We zijn te mailen op ontmoetingeninspiratie@gkbs.nl
 
Vriendelijke groet 
Namens de commissie O & I

Ontmoeting en Inspiratie: nieuwe en bekende activiteiten Mensen ontmoeten en inspiratie krijgen om met Gods woord bezig te zijn. De één doet dat door Bijbelstudie, de ander door te zingen of te tekenen. Weer een ander zoekt de stilte op. Dit seizoen geven we weer geen boekje uit omdat we flexibel willen zijn. We maken alles via website, Scipio en Kerkwijzer bekend, bijv. info over leiding, lokatie. Alvast een voorproefje:

Nieuw: Lessons and Carols 2022

Zondagavond 18 december Lessons and Carols (Zuiderkerk)

Doe je ook weer mee? Ervaring is niet nodig, alleen maar zin om te zingen.
De repetities zijn op woensdagavond 19.30 uur 
We starten 9 november in Kostverloren
Aanmelden voor deelname : herma@hermazingt.nl

Tafelgesprekken over leven en dood
Jouw kant van het verhaal
We zeggen wel eens de dood hoort bij het leven. En toch blijkt een gesprek over de dood vaak een taboe. Dit is een kans om naar elkaar te luisteren, verhalen te delen en te delen wat je hebt ontdekt over het leven aan de hand van thema’s als leven, hopen, sterven en herinneren.  Meer info
Voor wie?: Voor iedereen (jong of oud) 
Wanneer: 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november van 10:00 -11:30
Onder leiding van: Ds. Karsten van Staveren

Omega: Voor wie zoekt naar een evenwichtig, realistisch en radicaal geloof
Wie heeft er geen last van dat we zo snel geneigd zijn dingen tegen elkaar uit te spelen? Was Jezus mens of God, moeten we bidden of werken, verstand of geloof, wil God wel of niet genezen, en ga zo maar door… Het evangelie zit vol ogenschijnlijke tegenstellingen. Eigenlijk kun je zeggen dat het kruis de ultieme paradox is: sterven en overwinning. Dit is het mysterie van ‘en/en’ (in plaats van ‘of/ of’). Het is een gesprekskring waar we gebruik maken van video’s als inleiding. Meer info hier.
Wanneer: do-avonden 22 sept, 6 okt, 20 okt, 3 nov, 17 nov, 29 nov,1 dec, 15 dec 2022 om 20.00 uur
Cursusleider(s): ds Ruben Werrie en Karin Timmerman

Alpha
Er gaat er in het najaar weer een Alpha starten. De vrijblijvende introductie-avond is 20 sept. in Kostverloren. Meer info en aanmelden? Kijk hier. In januari 2023 start er een Alpha Youth.

Avondgebeden in de stijl van Taizé
Afgelopen seizoen hebben we met Hemelvaart mogen proeven aan wat een dienst in de stijl van Taize met ons kan doen. In samenwerking met het kerkkoor willen wij hier in het seizoen 2022/2023 een vervolg aan geven. Juist in de donkere maanden willen we God de ruimte geven om in de stilte ons toe te spreken of op adem te komen en het licht van God laten branden.
Wanneer:  19 oktober 19:30 Zuiderkerk, 25 januari 19:30 Zuiderkerk

De Pre-marriage course 
Zit jij in een serieuze relatie en wil je elkaar beter leren kennen. Dan is dit misschien wat voor jou. Een cursus waarin je investeert in je relatie en gewoon een aantal goede gesprekken hebt met je lief (dus niet in een groep). Tijdens vijf inspirerende avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. Met praktische voorbeelden en tools denk je samen na over jullie relatie. olv Ds. Karsten van StaverenDe data zijn: 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart. Lees hier meer.

Bijbelstudie 20+ 
In het nieuwe seizoen zullen we eens in de twee weken een Bijbelverhaal gaan lezen. De avonden zijn los te volgen en staan onder leiding van Wouter Bos. Lees hier meer. Data: 04/10, 18/10, 01/11, 15/11, 29/11, 13/12 en 2023: 10/01, 24/01, 07/02, 21/02, 07/03, 21/03 om 19.30 in Adventkerk

Luisterend bidden
Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? Hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen? Na deze cursus heb je iets geproefd van Gods betrokkenheid op je dagelijkse leven. Lees hier meer.

Bible-journaling
Bible Journaling is tekenen, schrijven, handletteren, schilderen, plakken en stempelen in de Bijbel om bezig te zijn met het woord van God. Teksten die je al vele keren las, gaan weer leven door deze creatieve verwerking. Je kunt je per avond opgeven, dinsdagavonden 27-9, 15-11, 17-1, 14-3. Lees hier meer.

Adventkalender maken
Advent is uitkijken. Heb jij er ook zin in? Maar waarom zo’n kalender, en hoe vier je advent? Lees hier meer

Wat staat ons te wachten? Bijbelstudies Jesaja
We lezen uit de hoofdstukken 56 tot 66 van het bijbelboek Jesaja. Ze passen heel goed in deze weken rond de laatste zondag van het kerkelijk jaar (20 november) en de vier weken van Advent, op weg naar Kerst. Lees meer info hier.
Wanneer: dinsdagavond 15 nov, 22 nov, 6 dec en 20 dec. 
Cursusleider: Dr. Bert de Leede (emeritus-predikant te Amersfoort

Vrouwenverenigingen
In onze gemeente draaien diverse groepen. Lees meer op deze pagina.

Kloosterweekend
Toch weer plekken vrij 21-23 okt'22 - zie hier, en voor 2023 is de datum vrijdag 21 april – zondag 23 april 2023

Groeigroepen
Lees hier meer.

Avondgebeden Taizé met kerkkoor
Meer info, data 19 oktober en 25 januari om 19.30 uur in Zuiderkerk

Vrijheid in Christus
Deze cursus is voor mensen die aan het werk willen gaan om stevig te komen staan in de verbondenheid met Jezus Christus, onze Heer. Hopelijk gaat deze cursus begin januari 2023 starten.

Voor alles geldt:
Aanmelden
Je kunt je per e-mail aanmelden bij ontmoetingeninspiratie@hotmail.com of telefonisch bij Wilma Boekhout, 06-22604029. Na inschrijving ontvang je een bevestiging.

Al geweest in 2022:
Een goed gesprek in de wijk  -  Donderdagavond 15 september Adventkerk met gastspreker Ds. Nynke Dijkstra 
Wat bedoelen we met pastoraat - hoe zwaar is dat - of het gewoon meeleven bijvoorbeeld zoals ook een wijkdame doet? Wat is goed luisteren? Hoe gaan we om met verschillen in geloofsbeleving?
Ook voor diakenen; betrokken naar elkaar zijn, doen we samen!

Motortoertocht: Toeren langs ’s Heren wegen - Zaterdag 24 september
De eerste christenen werden ooit eens mensen van de Weg genoemd. Hoe mooi is het dan om met elkaar onderweg te zijn. En wel in de vorm van een motortoertocht! Na een moment van gebed en bezinning, wordt het tijd om de wind te voelen waaien en gaan we toeren. Lees hier meer.
Het is voor de hele gemeente - want we mogen allemaal betrokken zijn.