gereformeerde kerk

groeien in geloof

Je leven lang leren een discipel van Jezus te zijn

Ontmoeting & Inspiratie

Ontmoeting & Inspiratie
Ontmoeting & Inspiratie is ons activiteitenprogramma en leerhuisprogramma. De commissie is van twee kerken samen, namelijk de Vaartkerk op Eemdijk en de Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg. Sommige activiteiten zijn nog interkerkelijker, zoals Alpha.

We zijn bezig met het voorlopig programma voor het seizoen 2022-2023. Zie onderstaand eerste info. Lees het rustig een keer door en kijk of er iets voor je bij zit. Meer info volgt komende weken. Voor vragen, spreek ons aan of mail ons. We zijn te mailen op ontmoetingeninspiratie@gkbs.nl
 
Vriendelijke groet 
Namens de commissie O & I

Ontmoeting en Inspiratie: nieuwe en bekende activiteiten Mensen ontmoeten en inspiratie krijgen om met Gods woord bezig te zijn. De één doet dat door Bijbelstudie, de ander door te zingen of te tekenen. Weer een ander zoekt de stilte op. Dit seizoen geven we weer geen boekje uit omdat we flexibel willen zijn. We maken alles via website, Scipio en Kerkwijzer bekend, bijv. info over leiding, lokatie. Alvast een voorproefje:

Woensdag koffie-ochtend in Adventkerk
Elke woensdagmorgen is er koffie en thee, warmte, gezelligheid en een luisterend oor in de Adventkerk. Wees welkom!

De Pre-marriage course 
Zit jij in een serieuze relatie en wil je elkaar beter leren kennen. Dan is dit misschien wat voor jou. Een cursus waarin je investeert in je relatie en gewoon een aantal goede gesprekken hebt met je lief (dus niet in een groep). Tijdens vijf inspirerende avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. Met praktische voorbeelden en tools denk je samen na over jullie relatie. olv Ds. Karsten van StaverenDe data zijn: 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart. Lees hier meer.

Avondgebeden in de stijl van Taizé
Afgelopen seizoen hebben we met Hemelvaart mogen proeven aan wat een dienst in de stijl van Taize met ons kan doen. In samenwerking met het kerkkoor willen wij hier in het seizoen 2022/2023 een vervolg aan geven. Juist in de donkere maanden willen we God de ruimte geven om in de stilte ons toe te spreken of op adem te komen en het licht van God laten branden.
Wanneer:  4 december 19:00 Zuiderkerk, 21 mei 19:30 Zuiderkerk

Bible-journaling
Bible Journaling is tekenen, schrijven, handletteren, schilderen, plakken en stempelen in de Bijbel om bezig te zijn met het woord van God. Teksten die je al vele keren las, gaan weer leven door deze creatieve verwerking. Je kunt je per avond opgeven, dinsdagavonden 27-9, 15-11, 17-1, 14-3. Lees hier meer.

Vrouwenverenigingen
In onze gemeente draaien diverse groepen. Lees meer op deze pagina.

Kloosterweekend
zie hier, en voor 2023 is de datum vrijdag 21 april – zondag 23 april 2023

Groeigroepen
Lees hier meer.

Vrijheid in Christus
Januari 2023 gaat er een nieuwe "Vrijheid in Christus" cursus starten. Deze keer doen we dat bij een gemeentelid thuis, VIC@Home. Deze cursus is voor mensen die aan het werk willen gaan om stevig te komen staan in de verbondenheid met Jezus Christus, onze Heer. Klik hier voor meer informatie.

Bijbel in 2 avonden
Samen met Jan Heinen gaan we op ontdekking in de Bijbel. In twee avonden krijgen we een mooi overzicht over de Bijbel (19 januari 2023 en 16 februari 2023). Klik hier voor meer informatie.

Alpha Youth
In september 2023 start er een Alpha Youth.

Voor alles geldt:
Aanmelden
Je kunt je per e-mail aanmelden bij ontmoetingeninspiratie@hotmail.com of telefonisch bij Wilma Boekhout, 06-22604029. Na inschrijving ontvang je een bevestiging.

Al geweest in 2022:
Een goed gesprek in de wijk  -  Donderdagavond 15 september Adventkerk met gastspreker Ds. Nynke Dijkstra 
Wat bedoelen we met pastoraat - hoe zwaar is dat - of het gewoon meeleven bijvoorbeeld zoals ook een wijkdame doet? Wat is goed luisteren? Hoe gaan we om met verschillen in geloofsbeleving?
Ook voor diakenen; betrokken naar elkaar zijn, doen we samen!

Motortoertocht: Toeren langs ’s Heren wegen - Zaterdag 24 september
De eerste christenen werden ooit eens mensen van de Weg genoemd. Hoe mooi is het dan om met elkaar onderweg te zijn. En wel in de vorm van een motortoertocht! Na een moment van gebed en bezinning, wordt het tijd om de wind te voelen waaien en gaan we toeren. Lees hier meer.
Het is voor de hele gemeente - want we mogen allemaal betrokken zijn. 

Wat staat ons te wachten? Bijbelstudies Jesaja
We lezen uit de hoofdstukken 56 tot 66 van het bijbelboek Jesaja. Ze passen heel goed in deze weken rond de laatste zondag van het kerkelijk jaar (20 november) en de vier weken van Advent, op weg naar Kerst. Lees meer info hier.
Wanneer: dinsdagavond 15 nov, 22 nov, 6 dec en 20 dec. 
Cursusleider: Dr. Bert de Leede (emeritus-predikant te Amersfoort

AFGELAST Adventkalender maken
Advent is uitkijken. Heb jij er ook zin in? Maar waarom zo’n kalender, en hoe vier je advent? 11  & 18 nov Lees hier meer

Zondagavond 18 december Lessons and Carols (Zuiderkerk)
Doe je ook weer mee? Ervaring is niet nodig, alleen maar zin om te zingen.
De repetities zijn op woensdagavond 19.30 uur 
We starten 9 november in Kostverloren
Aanmelden voor deelname : herma@hermazingt.nl

Docu-film avond "Het Mysterie ontrafeld". 
Wat heeft een joodse bruiloft met de opname van de gemeente te maken? In deze docu-film wordt dit prachtig uitgelegd (5 januari 2023).

Omega: Voor wie zoekt naar een evenwichtig, realistisch en radicaal geloof
Wie heeft er geen last van dat we zo snel geneigd zijn dingen tegen elkaar uit te spelen? Was Jezus mens of God, moeten we bidden of werken, verstand of geloof, wil God wel of niet genezen, en ga zo maar door… Het evangelie zit vol ogenschijnlijke tegenstellingen. Eigenlijk kun je zeggen dat het kruis de ultieme paradox is: sterven en overwinning. Dit is het mysterie van ‘en/en’ (in plaats van ‘of/ of’). Het is een gesprekskring waar we gebruik maken van video’s als inleiding. Meer info hier.
Wanneer: do-avonden 22 sept, 6 okt, 20 okt, 3 nov, 17 nov, 29 nov,1 dec, 15 dec 2022 om 20.00 uur
Cursusleider(s): ds Ruben Werrie en Karin Timmerman