gereformeerde kerk

groeien in geloof

Je leven lang leren een discipel van Jezus te zijn

Ontmoeting & Inspiratie

Ontmoeting & Inspiratie
Er is een voorlopig programma gemaakt voor het seizoen 2021-2022. Zie onderstaand. Lees het rustig een keer door en kijk of er iets voor je bij zit. Voor vragen, spreek ons aan of mail ons.
 
Vriendelijke groet 
Namens de commissie O & I

Ontmoeting en Inspiratie: nieuwe en bekende activiteiten Mensen ontmoeten en inspiratie krijgen om met Gods woord bezig te zijn. De één doet dat door Bijbelstudie, de ander door te zingen of te tekenen. Weer een ander zoekt de stilte op. Dit seizoen geven we geen boekje uit omdat we flexibel willen zijn. We maken alles via website, Scipio en Kerkwijzer bekend, bijv. info over leiding, lokatie. Alvast een voorproefje:

Pastoraal bezoekwerk in de sectie - 23 september
Voor ieder die pastoraal bezoekwerk doet of wil gaan doen & iedereen die bijgepraat wil worden als het gaat over secties, Connectgroepen en pastoraat. Wat wordt er van je verwacht? Hoe pak je het aan? Lees hier meer.

Vrijheid in Christus vanaf 14 september
Deze cursus is voor mensen die aan het werk willen gaan om stevig te komen staan in de verbondenheid met Jezus Christus, onze Heer. Lees hier meer.

Motortoertocht: Toeren langs ’s Heren wegen - Zaterdag 25 september
De eerste christenen werden ooit eens mensen van de Weg genoemd. Hoe mooi is het dan om met elkaar onderweg te zijn. En wel in de vorm van een motortoertocht! Na een moment van gebed en bezinning, wordt het tijd om de wind te voelen waaien  en gaan we toeren. Lees hier meer.

Bijbelstudie 20+ 
In het nieuwe seizoen zullen we eens in de twee weken een Bijbelverhaal gaan lezen. De avonden zijn los te volgen. Lees hier meer.

Mensen van de Weg (18-30 jaar) 
Mensen van de Weg is een cursus waarin we in 10 avonden aan de slag gaan met verschillende levensvragen. Aan de hand van uitspraken van Jezus, gaan we in gesprek. Wat kan Hij ons vertellen over sommige dingen waar we mee zitten?  Lees hier meer.

Rustpunt
Ook toe aan een moment van tot rust komen in een vaak drukke week of druk leven? Kom dan naar de vieringen in de stijl van Taizé. Meer info volgt.

Lees je bijbel - gespreksgroep 12 november, ? *datum in overleg, 10 december vrijdagochtend 10.00 uur
Het boek ‘Lees je bijbel’ is een ontdekkingsreis naar hoe je de bijbel kunt lezen op een manier die bij jou past. We gebruiken het fleurige boek van Corien Oranje. Lees hier meer.

Luisterend bidden - Start donderdag 13 januari 2022, wekelijks, 6 avonden
Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? Hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen? Na deze cursus heb je iets geproefd van Gods betrokkenheid op je dagelijkse leven. Lees hier meer.

Bible-journaling - waarschijnlijk 3e maandagavond van de maand
Bible Journaling is tekenen, schrijven, handletteren, schilderen, plakken en stempelen in de Bijbel om bezig te zijn met het woord van God. Teksten die je al vele keren las, gaan weer leven door deze creatieve verwerking. Je kunt je per avond opgeven. Lees hier meer.

Kloosterweekend
Vrijdag 21 januari tot en met zondag 23 januari 2022. Lees hier meer.

Groeigroepen
Start: 26 sept. Lees hier meer. Later in het najaar volgt een plenair inspiratie-moment, datum volgt.

Voor alles geldt:
Aanmelden
Je kunt je per e-mail aanmelden bij ontmoetingeninspiratie@gkbs.nl of telefonisch bij Wilma Boekhout, 06-22604029. Na inschrijving ontvang je een bevestiging.