gereformeerde kerk

groeien in geloof

Even time-out

Kloosterweekend

Heb jij soms ook de behoefte om eventjes de stekker eruit te trekken? Even de dingen te laten voor wat ze zijn? De stilte op te zoeken, omdat het zo druk in je hoofd en je leven is? Al eeuwen hebben mensen daarom de tocht gemaakt naar kloosters. Juist door eventjes op retraite te gaan, wilden ze God de gelegenheid geven om aan hen te werken. Juist door de stilte op te zoeken, hoopten ze om de stem van God en hun hart beter te verstaan, want juist in het zachte suizen van de wind sprak God ooit met Elia. 

Dat kan tijdens het Kloosterweekend in het gastenverblijf van de Priorij De Essenburgh. Als groep volgen we ons eigen programma, maar we nemen wel deel aan het gezamenlijke gebed in de kapel. We proeven op deze manier iets van een manier van leven uit het geloof in Jezus Christus, die ons grotendeels vreemd is. Ook de manier van zingen van onberijmde Psalmen is wel even wennen. In het klooster wordt op zaterdagavond en zondagmorgen ook de Eucharistie (Avondmaal) gevierd. We zijn van harte welkom om daarin mee te vieren. 

In de weken voordat we naar het klooster gaan, is er een voorbereidingsbijeenkomst, waarop we dieper ingaan op thema’s als stilte, luisteren naar God en spreken we ook de praktische zaken voor het weekend door.

Meer informatie: Jeannette Beukers 06-44698765 of jjmbeukers@msn.com

Algemene informatie 
 
Datum vrijdag 21 april – zondag 23 april 2023
Cursusleider ds. Karsten van Staveren
Locatie Priorij De Essenburgh te Hierden (bij Harderwijk)
Tijd vertrek vrijdagavond 19.00 uur; vertrek zondagavond 19.30 uur
Minimaal aantal deelnemers 6
Maximaal aantal deelnemer 16


Opgeven
Voor het weekend in 2023 kun je je per e-mail aanmelden bij ontmoetingeninspiratie@gkbs.nl of telefonisch bij Wilma Boekhout, 06-22604029.
Na inschrijving ontvang je een bevestiging.
Op 1 december wordt besloten of het weekend definitief doorgaat, mochten hierna nog plaatsen over zijn dan is aanmelding mogelijk tot de voorbereidingsavond.

Materialen
Pen, papier, bijbel

Eventuele kosten (dit was bij jan.'22 - we weten nog niet hoe het komende jaren gaat)
€ 130 per persoon, inclusief voorbereidingsavonden, maaltijden en slaapplaats, exclusief reiskosten (we reizen zoveel mogelijk samen). We verzorgen zelf de maaltijden en koken met elkaar. 

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. Karsten van Staveren , telefoon 033-8879380 of per email ds.kvanstaveren@gkbs.nl (inhoudelijk) en/of Jeannette Beukers, telefoon 06-44698765 of per e-mail jjmbeukers@msn.com (praktisch).