gereformeerde kerk

groeien in geloof

Pre-marriage course

Vijf avonden om je relatie nog sterker te krijgen

Zit jij in een serieuze relatie en denken jullie na over de volgende stap? Dan is dit misschien wat voor jou.
Bij voldoende interesse organiseren we weer een Pre-Marriage Course. Een cursus waarin je investeert in je relatie en gewoon een aantal goede gesprekken hebt met je lief (dus niet in een groep) over de dynamics van je relatie.

In Kerkwijzer vertelden twee stellen over hun ervaring met de cursus. Dat kan je hieronder lezen.

Wat is de Premarriage Course?
De Premarriage Course volg je met zijn tweeën. Tijdens vijf inspirerende avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. Met praktische voorbeelden en tools denk je samen na over jullie relatie.

Onderwerpen van de bijeenkomsten zijn
Communicatie
Toewijding
Conflicten oplossen
Liefde levendig houden
Gedeelde doelen en waarden.

Voor wie?
De Premarriage Course is voor elk stel dat elkaar beter wil leren kennen. Elke relatie is uniek en jouw rol daarin ook. Misschien denk je na over een volgende stap in de relatie, of zijn jullie op zoek naar verdere verdieping. Tijdens de cursus krijgen jullie tools om aan de slag te gaan en te praten over jullie relatie.

Bij interesse kun je informatie inwinnen bij ds. Karsten van Staveren ds.kvanstaveren@gkbs.nl en als meerdere stellen zich melden, dan plannen we een startdatum.

Kijken naar een introfilmpje? Deze intro

Interview in Kerkwijzer:

Waarom zou je meedoen?

Dat vroegen we Jeanet en Maurice Beekhuis die vorig jaar meededen:
“De Premarriage gaf momenten om ons te realiseren waar wij in onze relatie staan en wat onze basis was voor ons aanstaande huwelijk. Ondanks dat wij al zeven jaar samen waren, is het erg fijn om op een laagdrempelige manier naar je relatie te kijken. Een tip om na 22:00 geen discussie meer aan te gaan, was een simpele tip die je relatie goed kan doen. Maar ook je realiseren hoe jij reageert in bepaalde situaties, bijvoorbeeld: kruip je in jezelf of reageer je juist actief. Ik was bang dat het zou lijken op relatietherapie of dat je kreeg te horen hoe het volgens de kerk zou moeten. Maar we werden volledig in onze waarde gelaten. Wie raad ik het aan? Iedereen!”

Ook Alytha Koelewijn deed de cursus, met Gerrit Kok. Zij vertelt: “Het was voor mij persoonlijk een test om te kijken waar we stonden samen. Gekscherend zei ik een test of we wel gaan trouwen. Het heeft veel losgemaakt. Vooral over je kwetsbaar opstellen en echt een samen te zijn. Thema's als wie is waarvoor verantwoordelijk in de relatie. Autonomie. Eerlijk jezelf durven zijn en geven aan elkaar. Enzo. De dominee bracht het op persoonlijke wijze . Dat was heel prettig”. Voor wie is deze cursus een aanrader? “Iedereen!”