gereformeerde kerk

groeien in geloof

Zing met ons mee

Rejoice

'Als je door middel van zang je steentje wil bijdragen aan de verkondiging van de Here Jezus.'
 
Gospelkoor Rejoice is al sinds 1985 actief in gospelkoren-land. Wat begon als een jongerenkoor is inmiddels een enthousiaste groep van (nog steeds) jonge mensen, die door middel van zang en muziek hun steentje bij willen dragen aan de verkondiging van de liefde van de Here Jezus. Rejoice doet dit door middel van het geven van concerten; deels in eigen beheer en deels door medewerking aan….. en het opluisteren van erediensten al dan niet gericht op jongeren, dichtbij, maar ook buiten de regio, want ook daar weet men Rejoice te vinden.

Jaarlijks verzorgt Gospelkoor Rejoice een aantal optredens in kerken, maar streeft er ook naar om ééns per jaar een concert te verzorgen. Het doel van Rejoice is om allerlei muziek te kúnnen zingen, van mooie gedragen ballads tot lekkere up-tempo’s, maar dikwijls blijkt, dat het koor pas echt in zijn element is, wanneer ze middels lekker pittig repertoire de handen op elkaar krijgt.

Rejoice heeft een open karakter. Interkerkelijk zijn staat, ondanks, of juist dankzij ons plekje binnen de GKBS hoog in het vaandel. Om de balans in de stemgroepen te houden, maar ook om elkaar aandacht te kunnen blijven geven én om niet ‘uit de kerkdiensten’ te groeien is er wel een maximum gesteld aan het leden aantal. Belangstellenden zijn altijd welkom. Van de koorleden wordt dan een bepaalde inzet, leergierigheid en potentie verwacht. In overleg met de dirigent wordt uiteindelijk bepaald, waar iemand op zijn plaats is en óf hij of zij dat aan kan.

Op die manier probeert Rejoice ervoor te zorgen op een gezonde wijze voort te kunnen bestaan. Continuïteit te bewaken en flexibel mee te kunnen werken aan bijvoorbeeld erediensten. We repeteren op dinsdagavond van 20:00 – 22:00 in de Adventkerk.

Voor informatie kunnen je kijken op de website van Rejoice