gereformeerde kerk

groeien in geloof

Groep 1 t/m 8

Kindernevendienst

 

Op dit moment is er zowel in de Zuiderkerk als de Adventkerk geen kindernevendienst. Dit inverband met het corona virus.

 

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar dan kunnen we best begrijpen dat het lastig is om tijdens de kerkdienst zo lang stil te moeten zitten. En vaak kun je ook niet alles begrijpen wat de dominee vertelt. Vind jij dat ook? Kom dan mee naar de kindernevendienst! Wanneer de dominee uit de Bijbel gaat voorlezen en daar verder over vertelt, ga jij  samen met de andere kinderen en twee juffen naar een andere ruimte. De juf vertelt jou dan ook uit de Bijbel, maar dan zo dat je het goed kunt begrijpen. We zingen, bidden en praten met elkaar, doen een spel of een knutselwerk. En dat allemaal om meer te weten te komen over God, Jezus en de verhalen in de Bijbel.  Daarna gaan we met z’n allen weer terug naar de kerk, zodat je bij je eigen papa en mama kunt gaan zitten.
Wij vinden het leuk om je bij de kindernevendienst te zien!

De kinderen van groep 1 t/m 5 mogen elke week naar de kindernevendienst, behalve wanneer er een bijzondere dienst is (zoals Gezin-School-Kerk of Kings Kids). De kinderen van groep 6 t/m 8 zien we om de veertien dagen. Voor een actueel bericht verwijzen we naar de Kerkwijzer.

Badge/sticker:
De kinderen die naar de kindernevendienst gaan krijgen een badge of een sticker met daarop hun naam, omdat wij het belangrijk vinden de kinderen bij hun naam te kunnen noemen.

Lantaarn:
In de kerk brandt de paaskaars. Wij nemen het licht van die paaskaars mee naar de kindernevendienst door een waxinelichtje in een lantaarntje aan te steken. In de kerkwijzer staat vermeld wie de lantaarndrager zal zijn en ook de dominee zal dat tijdens de dienst noemen. 

Bijzondere diensten:
Met kerst en Pasen organiseren we bijzondere diensten om deze feesten met de kinderen te vieren. Deze diensten worden vaak vooraf gegaan door een project dat tijdens de kindernevendienst wordt gevolgd.

Jacqueline Korlaar (Adventkerk): kindernevendienst.adventkerk@gkbs.nl
Reinalda Duijst (Zuiderkerk): kindernevendienst.zuiderkerk@gkbs.nl

 
menu
OppasdienstKerk op schootKindernevendienstKingskidsKidspraise
Agenda Kerkdiensten
Zuiderkerk
START : ZO, 18 APR om 9:30 VOORGANGER : Ds. Karsten van Staveren (Doopdienst)
START : ZO, 18 APR om 16:30 VOORGANGER : Jan Visser, Jeugddienst
Adventkerk
START : ZO, 18 APR om 10:00 VOORGANGER : Ds. Ruben Werrie
START : ZO, 18 APR om 19:00 VOORGANGER : ds. B.J. Heusinkveld, Daarle
Alle kerkdiensten
laatste nieuws
zie meer nieuws