gereformeerde kerk

groeien in geloof

Groep 1 t/m 8

Kindernevendienst

 

Tijdens de zomervakantie (vanaf zondag 18 juli) wordt er vóór de 10.30 dienst vanuit de Adventkerk een kindermoment aangeboden. De ene week meer aandacht voor onderbouw en de andere week voor de bovenbouw.

Na de zomervakantie gaat de kindernevendienst weer beginnen in beide kerken tijdens alle gewone 10:00u diensten!

MAAR: Heb jij een hart voor God en voor kinderen?? Dan hebben we je echt heel hard nodig voor de Kindernevendienst en/of Kidspraise. Voor meer info zie de contactpersonen onderaan de pagina

 

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar dan kunnen we best begrijpen dat het lastig is om tijdens de kerkdienst zo lang stil te moeten zitten. En vaak kun je ook niet alles begrijpen wat de dominee vertelt. Vind jij dat ook? Kom dan mee naar de kindernevendienst! Wanneer de dominee uit de Bijbel gaat voorlezen en daar verder over vertelt, ga jij  samen met de andere kinderen en twee juffen naar een andere ruimte. De juf vertelt jou dan ook uit de Bijbel, maar dan zo dat je het goed kunt begrijpen. We zingen, bidden en praten met elkaar, doen een spel of een knutselwerk. En dat allemaal om meer te weten te komen over God, Jezus en de verhalen in de Bijbel.  Daarna gaan we met z’n allen weer terug naar de kerk, zodat je bij je eigen papa en mama kunt gaan zitten.
Wij vinden het leuk om je bij de kindernevendienst te zien!

De kinderen van groep 1 t/m 5 mogen elke week naar de kindernevendienst, behalve wanneer er een bijzondere dienst is (zoals Gezin-School-Kerk of Kings Kids). De kinderen van groep 6 t/m 8 zien we om de veertien dagen. Voor een actueel bericht verwijzen we naar de Kerkwijzer.

Badge/sticker:
De kinderen die naar de kindernevendienst gaan krijgen een badge of een sticker met daarop hun naam, omdat wij het belangrijk vinden de kinderen bij hun naam te kunnen noemen.

Lantaarn:
In de kerk brandt de paaskaars. Wij nemen het licht van die paaskaars mee naar de kindernevendienst door een waxinelichtje in een lantaarntje aan te steken. In de kerkwijzer staat vermeld wie de lantaarndrager zal zijn en ook de dominee zal dat tijdens de dienst noemen. 

Bijzondere diensten:
Met kerst en Pasen organiseren we bijzondere diensten om deze feesten met de kinderen te vieren. Deze diensten worden vaak vooraf gegaan door een project dat tijdens de kindernevendienst wordt gevolgd.

Careline Koelewijn (Adventkerk): 06-20148345 of kids@gkbs.nl
Reinalda Duijst (Zuiderkerk): 06-28037842 of kids@gkbs.nl