gereformeerde kerk

groeien in geloof

Informatie over dopen

Dopen

Info dopen, doopvoorbereiding, doopzondagen

Dopen

Dopen is altijd een mooi moment in het leven van de kerk maar ook je eigen leven, vandaar een overzicht van de doopdata en de voorlopige doopcursussen. Aanmelden van de doop gaat via het kerkelijk bureau. kerkelijkbureau@gkbs.nl

Doopvoorbereiding
Het aanmelden van de doopcursussen gaat via de predikanten.
Graag willen we daarom ook dat je ter voorbereiding van de doop meedoet met een doopcursus. Dit om in gesprek met andere ouders en een predikant te ontdekken wat de doop voor je kan betekenen, maar ook om elkaar te inspireren over wat voor jou belangrijk is in de (geloofs)opvoeding.
Zou je nooit als kind gedoopt zijn of ervoor kiezen om je kind niet te laten dopen. Neem dan gerust contact op met de predikanten over wat er dan mogelijk is. Want iedereen is welkom in het huis van Onze Vader.

Dopen is het moment waarin wij en onze kinderen de eerste stappen zetten in Gods familie, de kerk. Het is een kruispunt in je leven waar je laat zien waarom je gelooft en waarom je jouw kinderen deze rijkdom ook mee wilt geven. Omdat geloven altijd persoonlijk is maar nooit in je eentje vinden we het belangrijk dat je samen met andere ouders hierover nadenkt en in gesprek raakt.

Deze doopvoorbereiding bestaat uit twee avonden waarin we het hebben over de betekenis van de Doop, de voorbereiding van de doopdienst en hoe je je geloofsopvoeding handen en voeten kunt geven. Het is handig om voor de bevalling naar deze kring te komen: dan zit je makkelijker en/of hoef je geen oppas te regelen. Ook als je al eerder een doopvoorbereiding/cursus hebt meegemaakt willen we je ontmoeten, want zo kunnen we van elkaar leren en groeien in ons geloof.

Doopcursus/doopvoorbereiding
Op 9 en 16 maart 2023 zal er een doopcursus, de doopcatechese zijn onder leiding van ds. Karsten van Staveren. Vergeet je niet op te geven. k.vanstaveren@gkbs.nl

Deze avonden vinden plaats in één van de ruimten van de Adventkerk en starten telkens om 20.00 uur. Misschien wil je het vooraf even laten weten als je mee wilt doen.
Opgave of informatie kan bij ds. Karsten van Staveren. ds.kvanstaveren@gkbs.nl

Opgeven dopen kan bij het kerkelijk bureau. Informatie: kerkelijkbureau@gkbs.nl

Doopzondagen 2023
Bij bovenmatige inschrijving zal in deze omstandigheden per doopdienst gezocht worden naar een oplossing; bij voorkeur wordt uitgeweken naar de dienst in de andere kerk, of naar de avonddienst op dezelfde zondag. Bij opgave bij het kerkelijk bureau word je op de hoogte gesteld van de laatste richtlijnen.


Eerstvolgende doopzondagen zijn: 
12 februari (9:30) Zuiderkerk en (9.30) Adventkerk
19 maart (10:30 7G) Zuiderkerk en (9:30) Adventkerk
23 april (9:30) Adventkerk en (19:00) Zuiderkerk
14 mei (10:30 7G) Advent en (9:30) Adventkerk
11 juni (10:30 7G) Zuiderkerk en (9:30) Adventkerk
2 juli (9:30) Zuiderkerk en (9:30) Adventkerk
27 augustus (9:30) Zuiderkerk en (9:30) Adventkerk


De volgende doopcursus  zal op 9 en 16 maart 2023 geleid worden door ds. Karsten van Staveren.
 k.vanstaveren@gkbs.nl
Vergeet je niet op te geven.

 
Druk op een link om het PDF document te downloaden
Informatie over dopen