gereformeerde kerk

groeien in geloof

Informatie over dopen

Dopen

Info dopen, doopvoorbereiding, doopzondagen

Doopvoorbereiding

Dopen is het moment waarin wij en onze kinderen de eerste stappen zetten in Gods familie, de kerk. Het is een kruispunt in je leven waar je laat zien waarom je gelooft en waarom je jouw kinderen deze rijkdom ook mee wilt geven. Omdat geloven altijd persoonlijk is maar nooit in je eentje vinden we het belangrijk dat je samen met andere ouders hierover nadenkt en in gesprek raakt.

Deze doopvoorbereiding bestaat uit twee avonden waarin we het hebben over de betekenis van de Doop, de voorbereiding van de doopdienst en hoe je je geloofsopvoeding handen en voeten kunt geven. Het is handig om voor de bevalling naar deze kring te komen: dan zit je makkelijker en/of hoef je geen oppas te regelen. Ook als je al eerder een doopvoorbereiding hebt meegemaakt willen we je ontmoeten, want zo kunnen we van elkaar leren en groeien in ons geloof.

Doopcursus/doopvoorbereiding
De volgende editie van de doopcursus zal op de maandagen van 26 oktober en 2 november gehouden worden. Je kunt je alvast aanmelden bij ds.kvanstaveren@gkbs.nl.
Om het wat gezinsvriendelijk te houden zullen we om 20:00 uur beginnen op de zolder van Kostverloren. Op dit moment zijn we met 10 paar ouders. Zolang de maatregelen rondom Covid-19 het toestaan zullen we fysiek bij elkaar komen. Zou dat veranderen stappen we over op een Zoom-cursus. Als je vragen hebt kun je ds. Karsten van Staveren benaderen.

De hierop volgende editie van de doopvoorbereiding zal in december / januari 2021 gehouden worden. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden bij r.werrie@gkbs.nl.

Doopzondagen 2020:
Op dit moment is er ruimte voor honderd gemeenteleden per eredienst. Dat aantal geldt dus ook voor een doopdienst, waardoor er beperkingen kunnen worden gesteld aan het aantal familieleden / vrienden dat doopouders kunnen meenemen. Bij opgave bij het kerkelijk bureau word je op de hoogte gesteld van de laatste richtlijnen.
Onlangs zijn enkele nieuwe doopzondagen uitgezocht en hebben we enkele wijzigingen moeten doorvoeren in het bestaande preekrooster. Op dit moment is voor een ritme van één doopdienst per maand gekozen, maar dat zal in de komende tijd nader worden geëvalueerd.

8 november   -    Zuiderkerk  -   Ds. Werrie 
20 december -    Adventkerk -   Ds. van Staveren 
10 januari      -    Zuiderkerk  -   Ds. Werrie
 7 februari    -     Zuiderkerk  -   Ds. van Staveren


 
Druk op een link om het PDF document te downloaden
Informatie over dopen