gereformeerde kerk

groeien in geloof

Informatie over dopen

Dopen

Info dopen, doopvoorbereiding, doopzondagen

Doopvoorbereiding

Dopen is het moment waarin wij en onze kinderen de eerste stappen zetten in Gods familie, de kerk. Het is een kruispunt in je leven waar je laat zien waarom je gelooft en waarom je jouw kinderen deze rijkdom ook mee wilt geven. Omdat geloven altijd persoonlijk is maar nooit in je eentje vinden we het belangrijk dat je samen met andere ouders hierover nadenkt en in gesprek raakt.

Deze doopvoorbereiding bestaat uit twee avonden waarin we het hebben over de betekenis van de Doop, de voorbereiding van de doopdienst en hoe je je geloofsopvoeding handen en voeten kunt geven. Het is handig om voor de bevalling naar deze kring te komen: dan zit je makkelijker en/of hoef je geen oppas te regelen. Ook als je al eerder een doopvoorbereiding hebt meegemaakt willen we je ontmoeten, want zo kunnen we van elkaar leren en groeien in ons geloof.

Doopcursus/doopvoorbereiding
De volgende editie van de doopvoorbereiding zal gehouden worden in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar 2021. Je kunt je alvast aanmelden bij ds.kvanstaveren@gkbs.nl
en dan kan t.z.t. over de data overlegd worden.

Doopzondagen 2021:
Enkele maanden geleden is besloten dat er in onze erediensten nog ruimte is voor dertig gemeenteleden per eredienst. Op dit moment is het nog hoogst onzeker hoe zich dat in de komende maanden zal ontwikkelen. De max van dertig gemeenteleden geldt ook voor een doopdienst, waardoor er beperkingen kunnen worden gesteld aan het aantal familieleden / vrienden dat doopouders kunnen meenemen. Bij bovenmatige inschrijving zal in deze omstandigheden per doopdienst gezocht worden naar een oplossing; bij voorkeur wordt uitgeweken naar één van de andere diensten op dezelfde zondag. Bij opgave bij het kerkelijk bureau word je op de hoogte gesteld van de laatste richtlijnen.
Onlangs zijn enkele nieuwe doopzondagen uitgezocht en hebben we enkele wijzigingen moeten doorvoeren in het bestaande preekrooster. Op dit moment is voor een ritme van één doopzondag per maand gekozen, maar dat zal in de komende tijd nader worden geëvalueerd.

· 14 maart –  Zuiderkerk – Ds. Werrie
- 18 april   –  Zuiderkerk – Ds. van Staveren


 
Druk op een link om het PDF document te downloaden
Informatie over dopen