gereformeerde kerk

groeien in geloof

Informatie over dopen

Dopen

Info dopen, doopvoorbereiding, doopzondagen

Dopen

De wens om je kinderen te laten dopen, is onze gemeente nog springlevend. Vandaar een overzicht van de doopdata en de voorlopige doopcursussen. Aanmelden van de doop gaat via het kerkelijk bureau. Het aanmelden van de doopcursussen gaat via de predikanten.

Om recht te kunnen doen aan de doop, de doopouders en de gasten, in deze tijden die mede bepaald worden door Corona, is er een begrenzing aan het aantal dopelingen. Het zou dus kunnen gebeuren dat de doopzondag van je voorkeur “vol” zit. Het is dan de bedoeling dat je in overleg met het kerkelijk bureau kiest voor een andere doopzondag.
Graag willen we daarom ook dat je ter voorbereiding van de doop meedoet met een doopcursus. Dit om in gesprek met andere ouders en een predikant te ontdekken wat de doop voor je kan betekenen, maar ook om elkaar te inspireren over wat voor jou belangrijk is in de (geloofs)opvoeding.

Zou je nooit als kind gedoopt zijn of ervoor kiezen om je kind niet te laten dopen. Neem dan gerust contact op met de predikanten over wat er dan mogelijk is. Want iedereen is welkom in het huis van Onze Vader.
Doopzondagen

Doopvoorbereiding
Dopen is het moment waarin wij en onze kinderen de eerste stappen zetten in Gods familie, de kerk. Het is een kruispunt in je leven waar je laat zien waarom je gelooft en waarom je jouw kinderen deze rijkdom ook mee wilt geven. Omdat geloven altijd persoonlijk is maar nooit in je eentje vinden we het belangrijk dat je samen met andere ouders hierover nadenkt en in gesprek raakt.
Graag willen we daarom ook dat je ter voorbereiding van de doop meedoet met een doopcursus. Dit om in een gesprek met andere ouders en een predikant te ontdekken wat de doop voor je kan betekenen, maar ook om elkaar te inspireren over wat voor jou belangrijk is in de (geloofs)opvoeding.
Deze doopvoorbereiding bestaat uit twee avonden waarin we het hebben over de betekenis van de Doop, de voorbereiding van de doopdienst en hoe je je geloofsopvoeding handen en voeten kunt geven. Het is handig om voor de bevalling naar deze kring te komen: dan zit je makkelijker en/of hoef je geen oppas te regelen. Ook als je al eerder een doopvoorbereiding/cursus hebt meegemaakt willen we je ontmoeten, want zo kunnen we van elkaar leren en groeien in ons geloof.

Doopcursus/doopvoorbereiding
De data voor de komende doopvoorbereiding zijn inmiddels bekend. Op dinsdag 17 mei en op dinsdag 24 mei ben je van harte welkom voor de doopvoorbereiding. Deze avonden vinden plaats in één van de ruimten van de Adventkerk en starten telkens om 20.00 uur. Misschien wil je het vooraf even laten weten als je mee wilt doen.

De doopcatechese 
Opgave of informatie kan bij ds. Karsten van Staveren. ds.kvanstaveren@gkbs.nl

Opgeven dopen kan bij het kerkelijk bureau. Informatie: kerkelijkbureau@gkbs.nl

Doopzondagen 2022
Bij bovenmatige inschrijving zal in deze omstandigheden per doopdienst gezocht worden naar een oplossing; bij voorkeur wordt uitgeweken naar de dienst in de andere kerk, of naar de avonddienst op dezelfde zondag. Bij opgave bij het kerkelijk bureau word je op de hoogte gesteld van de laatste richtlijnen.


Eerstvolgende doopzondagen zijn: 
16 oktober (9:30) Zuiderkerk (10:30 7G) Adventkerk
13 november (9:30 Zuiderkerk) (10:30 7G) Adventkerk
4 december (9:30) Zuiderkerk en Adventkerk
15 januari (9:30) Zuiderkerk en Adventkerk
12 februari (9:30) Zuiderkerk en Adventkerk
19 maart (10:30 7G) Zuiderkerk en (9:30) Adventkerk


De volgende doopcursus zal tweede helft november zijn. Deze zal door ds. Gerard Doorn geleid worden. Je kunt je bij hem aanmelden en informatie inwinnen. g.doorn@gkbs.nl
Daarna zal ds. Ruben Werrie in januari een Doopcursus leiden. r.werrie@gkbs.nl 
Druk op een link om het PDF document te downloaden
Informatie over dopen