gereformeerde kerk

groeien in geloof

gereformeerde kerk

Kidspraise thuisprogramma zondag 25 april

Controle houden

A.s. zondag 25 april rond 10:00 uur spelen we weer kahoot, houdt jij jezelf onder controle bij het beantwoorden van de vragen?

Je kunt meespelen via de meet
http://meet.google.com/iwz-dguu-nay

Via deze meet wordt het scherm gedeeld van Kahoot en zie je de inlogcode van het spel en de vragen en antwoorden.

Via een andere device (een ander apparaat zoals een  telefoon/ipad) ga je naar de Kahoot app  of naar www.Kahoot.it.
Daar voer je de code in die op het scherm van de meet staat en dan kun je deelnemen aan de  Kahoot.

Via de livestream van de 10:30 uur dienst kunnen gemeenteleden meekijken.

Door het Corona virus is het lastig om soms controle te houden over je leven. Wanneer mag je weer sporten, zwemmen, een verjaardagfeestje vieren of op vakantie naar het buitenland? Of misschien zit je wel in quarantaine en weet je niet of je het coronavirus hebt.
We weten niet wanneer iets weer mogelijk is en daardoor kun je de controle verliezen. Het kan je bang of verdrietig maken.

Maar weet dan dat Gods handen jou omvatten, je wordt vastgehouden. Zijn handen als een soort poort om doorheen te gaan, of tussen te lopen.
Het betekent niet dat je nooit iets tegenkomt wat eng is of nooit iets meemaakt wat niet leuk is, maar het helpt je wel als je weet dat God je nooit loslaat en dat je Hem mag vragen om mee te gaan... altijd!!!! Hij wil er zijn ook bij jou!

Knutselwerkje:

Hieronder verschillende spelletjes waarbij je controle moet houden;
Zeeslag spelen - Spelregels

Versla de tegenstander en breng de hele vloot tot zinken. Markeer met een pen jouw boten in het eerste tabel. Met detweede tabel houdt je de schoten naar jou tegenstander bij. Om te beginnen verdeel je de 5 boten bij over de vakjes van ‘Eigen schepen’. Diegene die het spel start vraagt aan de tegenstander een coördinaat (bijv. b8). Heb je raak geschoten? Dan mag je nog een keer. Wanneer je mis hebt geschoten is de tegenstander aan de beurt. De eerste die alle schepen tot zinken heeft gebracht wint het spel.
https://www.reizendoejezo.nu/files/zeeslag_-_gratis_spelletjes_printen.pdf

Twister spelen met stoepkrijt
Linker voet op rood, rechter hand op geel… Twister is buiten nog veel leuker dan binnen! Het speelbord is met stoepkrijt zo gemaakt en daarna kun je zoveel spelletjes spelen als je maar wilt.
Maak 6 groene cirkels onder elkaar en daarnaast weer 6 blauwe cirkels, 6 rode cirkels en 6 roden cirkels zodat speelveld ontstaat
Wel even oude kleding aantrekken, want als je omvalt is de kans groot dat je stoepkrijt aan je kleding krijgt.
Iemand anders geeft jou de opdrachten die jij moet uitvoeren. Kun jij controle houden en blijven staan?

Hoe kan is oversteken? Vormenspel met stoepkrijt
Je tekent verschillende vormen in verschillende kleuren op de stoep.  Zo 6 rijen. Nu is het de bedoeling dat je van de ene kant naar de andere kant komt door bijvoorbeeld alleen op de gele vormen te staan, of alleen op de cirkels. Iemand anders geeft de opdracht.
Bv, je mag alleen in de vierkanten staan, of alleen in rode vormen.