gereformeerde kerk

groeien in geloof

personalia

het pastorale team van gkbs

Ds. Daco Coppoolse
Even voorstellen: uw nieuwe tijdelijk predikant ds. Daco Coppoolse
Op 2 februari 1952 ben ik geboren in Middelburg. Sinds 1976 ben ik getrouwd met Tineke Gravesteijn. Samen hebben wij – intussen - vier volwassen kinderen. We zijn de grootouders van 6 kleinkinderen.
Sinds 1981 ben ik predikant. Eerst in Meliskerke ( 1981-1987), vervolgens Papendrecht (1987-1994),  Voorthuizen (1994-2005)en ten slotte Driebergen (Immanuëlkerk) (2005-2017). Sinds november 2017 ben ik met emeritaat. Samen met Tineke woon ik op de Singel 97 3984 NW Odijk.

Na mijn emeritaat ben ik twee keer drie maanden verbonden geweest aan de Nederlandse Interkerkelijke Gemeenschap in Alanya (Turkije) en ook een periode van drie maanden aan de Igreja Evangelica Reformada de Arapoti ( Brazilië). Vanaf september 2020 ben ik tijdelijk werkzaam geweest in mijn oude gemeente Voorthuizen tot augustus 2021. Daarnaast ga ik regelmatig voor in kerkdiensten in het land, o.a. in Eemdijk. In 2014 heb ik samen met een ouderling de Gereformeerde kerk van Bunschoten Spakenburg gevisiteerd.
Mijn ervaring is dat geloof geen stilstaand water is, maar onderhevig aan ontwikkelingen en veranderingen. De laatste jaren zie ik mijn aandacht verschuiven van het gelovige ’ik’ naar de rol en betekenis van geloof en godsdienst voor de samenleving. De kerk in Nederland mag dan intussen steeds meer een randverschijnsel zijn geworden, toch zoeken veel mensen voor zin en samenhang nog steeds houvast bij het christelijk geloof. En bij het ouder worden lijken zij die de kerk al een tijd de rug hebben toegekeerd, toch weer behoefte te hebben aan iets wat hen moed, troost en kracht geeft. Stiekem kijken en luisteren ze naar ‘Nederland zingt’ en pinken af en toe zelfs een traantje weg als een lied hun hart raakt. Tja, komt een mens ooit los van God ook al doen sommigen van ons nog zo hun best? En kan God het ooit over zijn hart verkrijgen de mensen de rug toe te keren en hen aan hun lot over te laten?  Misschien bereidt Hij wel een comeback voor die ons doet beseffen dat Hij nooit weg is geweest. Een van mijn lievelingsliederen is God gaat zijn ongekende gang vol donkere majesteit; die in de zee zijn voetstap plant en op de wolken rijdt (NL 943).   

Over hobby’s gesproken: vlak voor mijn emeritaat heb ik op advies van mijn schoonzoon een racefiets aangeschaft. Download de Strava app en word een van mijn volgers. Daarnaast kijken mijn schoonzoon, kleinzonen en ondergetekende samen graag naar voetbal en volgen in het bijzonder de verrichtingen van FC Utrecht. Ook zien we met trots en genoegen Max Verstappen een wedstrijd in de Formule 1 winnen. Op zaterdag help ik mijn zoon bij de bouw van zijn huis in Voorthuizen. Ik leer veel van hem. Voor het broodnodige culturele evenwicht zorgt Tineke. Thuis staat de radio steevast op NPO 4, de klassieke zender ( wat zou er zonder haar ook van mij terecht moeten komen?). O ja, in de kerk van Odijk ben ik lid van de beheergroep Witte kerkje en verantwoordelijk voor verhuur aan externe partijen.     

Last but not least, telefonisch ben ik bereikbaar op 06 -15443064 of per mail d.coppoolse@gkbs.nl