gereformeerde kerk

groeien in geloof

personalia

het pastorale team van gkbs

Ds. Diemer de Jong
Even voorstellen: Diemer de Jong, tijdelijk ambulant predikant

Mijn naam is een Friese naam. Mijn pake heette ook zo: Diemer de Jong. Mijn ouders kwamen uit Nijega bij Drachten. We hebben als gezin veel gezworven door Nederland, pa was dominee, dan krijg je dat. Mijn moeder woont in Leeuwarden dus het mooie Friesland zien we nog regelmatig.
Ik ben getrouwd met Allette de Koning en we hebben drie kinderen: Stijn, Luuk en Neeltje en we kregen schoondochters en kleinkinderen, waar we erg blij mee zijn.
Na mijn studie Theologie in Utrecht, Apeldoorn en Kampen was ik predikant in Dinteloord, Stiens, Barneveld, Voorthuizen en sinds oktober 2020 in Harderwijk.
In Harderwijk ben ik voor 70% predikant en daarnaast ben ik in dienst van de PKN als ambulant predikant. Zo was ik van januari tot half augustus in de Gereformeerde kerk PKN Lunteren werkzaam. Daar hebben ze weer een nieuwe dominee en nu mag ik een tijdje bij u en jullie aan de slag in de Gereformeerde kerk Bunschoten Spakenburg. Het is de bedoeling dat ik gemeenteleden bezoek in en rondom Zorg- en wooncentrum De Haven

In een van mijn vorige gemeenten was er een taakverdeling tussen de collega’s. Mijn opdracht was de kerkdiensten en het pastoraat. Maar, hoewel deze twee dingen voor mij het hart van de kerk zijn, heeft toch de volle breedte van het predikantswerk, met catechisatie en groepswerk en vergaderen en kerk in de omgeving en contact buiten de kerkmuren mijn hart.
Het is erg mooi om in de gemeente te mogen werken waar zoveel mensen soms al jaren meelopen en de handen uit de mouwen steken en elkaar helpen, opzoeken, bemoedigen, naar de kerk gaan, werken met kinderen, jeugd en ouderen, zingen, de handen vouwen, koffiedrinken en nog veel meer.
Ik ben er zeker van dat God ons aan elkaar geeft om samen en persoonlijk naar Hem toe te groeien in dit leven. Dat is een opdracht waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. En ik ben echt blij en rustig als ik bedenk dat Hij dit aan ons geven wil.
De Bijbel is me lief. Gods Woord is brood voor elke dag, zo ervaar ik dat. Het is wonderlijk hoe dat Woord van de Heer ons altijd weer naar Jezus toeduwt en verlangend maakt naar de leiding van de heilige Geest.  
Voor de website in Voorthuizen schreef ik eens dat van tv en radio de eerste afvalt als ik een keuze moet maken. Als ik daar nog eens over peins en het rijtje langer maak: tv, radio, telefoon, alle digitale dingen van nu en als ik dan eentje moet kiezen, dan toch weer de radio, denk ik.
Ik houd van muziek luisteren en maken, van informatieve programma’s en quizzen en historische romans. Het wordt tijd om me meer te richten op Podcasts bedacht ik me.
Maar de mooiste informatie komt toch uit het alledaagse leven, met God en mensen. Het is altijd weer prachtig om dat ook in de gemeente te beleven.

Ik heb de maandag en de woensdag in principe voor het werk in onze kerk hier. Maar u begrijpt dat ik gemakkelijk wil kunnen schuiven. Als het nodig is kom ik op een andere dag.

Voor iedereen een hartelijke groet en tot ziens!
Diemer de Jong

Ds. Diemer de Jong
Molenweg 54, 3781 VE Voorthuizen
E diemerdejong@gmail.com
T 0342 – 440 486, M 06 – 44 84 24 11