gereformeerde kerk

groeien in geloof

Wordt vervolgd... Ik zie jou

GAAV

Wordt vervolgd… Gaav: ik zie jou
Weet u het nog?
September 2021 hadden we de workshoprondes rond de zes vergezichten van GAAV. Daar zijn we aan de slag geweest met brainstorm rond de zes thema’s die ons als gemeente aanspreken, waar we warm voor lopen. Die thema’s of vergezichten hebben als gezamenlijke slogan ‘Ik zie jou’. Want ieder van ons wil gezien worden. Gezien in de zin van dat je meetelt, dat je erbij hoort, en vooral dat je gekend wordt. Ontmoeting is een belangrijke wens.

Gaav is een gemeente-opbouwproces dat op gang is, maar dat nog zeker doorloopt. Gaav leidde tot leuk activiteiten als de groep Geloofswortels voor jonge ouders en de wekelijkse koffie-ochtend in de Adventkerk. Maar GAAV gaat ook over het geheel waar we als gemeente aan bouwen, de structuur waarin we dat doen, kiezen welke activiteiten bijdragen en welke mogelijk minder prioriteit moeten krijgen. Dat komt omdat GAAV ook gaat over cultuurverandering. Dat we zoeken naar waar onze passies en gaven liggen, en zo samen gemeente zijn met mensen die energie krijgen van hun taken in plaats van dat dingen als corvee gedaan worden omdat we ooit bedachten dat het moet. Wat is de roeping van de GKBS samen? Onze gezamenlijke talenten en passies zijn daar mee verweven.

Vorige zomer was de termijn van ouderling gemeenteopbouw Reina Smit voorbij, en zij is opgevolgd door Peter Kuypers. Hij is in overleg met de Kerkenraad over de opdracht die hij in zijn termijn zal doen. Daarin gaat hij voortbouwen op wat we met Gaav samen hebben uitgezocht. We hopen u via Kerkwijzer goed op de hoogte te houden, en stel vooral ook uw vragen, of geef uw suggesties via gaav@gkbs.nl

Wilt u de vergezichten en visie teruglezen; zie de pdf.
Druk op een link om het PDF document te downloaden
Visie vergezichten