gereformeerde kerk

Kerkdiensten

17 februari, 2021 - 19:15

Zuiderkerk Woensdag week 7

KORT AVONDGEBED
Voorganger ds. Karsten van Staveren


Op weg naar Pasen: Aswoensdag en 40dagentijd
Veertig dagen voor Pasen is er Aswoensdag (zondagen niet meegeteld, want dan vieren we de opstanding).
De oefeningen die erbij horen zijn inkeer, boete en vasten. Door bewust bezig te zijn met de veertigdagen/lijdenstijd geven we handen en voeten aan de oproep tot bekering/omkering. We proberen te laten bezinken hoe mooi vergeving is.

In het licht van turbulentie die Covid19 veroorzaakt leek het de Stille Week Commissie mooi om de veertigdagentijd bewuster dan anders te beleven door op aswoensdag 17 februari om 19:15 een kort avondgebed uit te zenden vanuit de Zuiderkerk. Er zal ruimte zijn voor de 30 mensen in de kerk om getekend te worden met een askruisje (met inachtneming van de Corona maatregelen),
want jouw leven mag staan in het teken van het kruis van Christus. Aanmelden kan bij weernaardekerk@gkbs.nl. Zou er voor jou geen plek meer zijn in de kerk, maar wil je wel eens dit ritueel meemaken kom dan na19:45 naar de kerk. Ds. Karsten van Staveren zal na het avondgebed nog een tijdje in de Zuiderkerk blijven voor hen die ook even binnen willen wandelen om getekend willen worden met het askruisje.