gereformeerde kerk

groeien in geloof

personalia

het pastorale team van gkbs

Ds. K. van Staveren (Karsten)
Ds. Karsten van Staveren

Sinds 30 augustus 2020 ben ik begonnen in de gemeente Bunschoten-Spakenburg.
In mijn leven heb ik gemerkt hoe belangrijk een plek is, waar je thuis bent. Aangezien in mijn leven vele culturen en landen een belangrijke rol hebben gespeeld, weet ik ook dat dit niet vanzelfsprekend is. Juist daarom heb ik gemerkt dat geloven wel persoonlijk is, maar nooit in je eentje. “Believing” (geloven) kan niet zonder “belonging” (erbij horen). En ik ben blij dat de kerk een plek is, waar we dankzij Jezus thuis kunnen komen bij God.

Graag wil ik als predikant mijn steentje bijdragen aan de ontdekkingstocht van mensen, zodat ze zich (weer) thuis voelen bij God, geloven en de kerk. De band Sela verwoordt dat zo mooi in hun lied “Thuis”:

Welkom thuis,
voor wie zoek was of op reis, 
te lang is weggeweest. 
Welkom thuis. 

Tijdens mijn wandeltocht samen met Jezus, heb ik gemerkt dat de taal van het christelijk geloof en de kerk niet zomaar te begrijpen zijn. Geloven is voor mij als het leren van een nieuwe taal, waarmee ik dingen kan zeggen die ik eerst niet kon zeggen. Waarmee ik dingen kan zien die ik eerst niet zag. In dat leerproces moeten er met regelmaat dingen vertaald worden. Jezus die gebruik maakte van alledaagse voorbeelden is daarin mijn voorbeeld.

Jezus is voor mij nooit voltooid verleden tijd. Hij is voor mij de tegenwoordige tijd. En ook al wordt de kerk in Nederland misschien kleiner, dat betekent niet dat God daarmee verdwijnt.

Ik zou het mooi vinden om samen met jou te ontdekken waar God mee bezig is in jouw leven, ons dorp en in onze gemeente.

e-mail: ds.kvanstaveren@gkbs.nl
tel. 033-8879380