gereformeerde kerk

groeien in geloof

Bouwsteen connectgroepen

Mijn gebed voor 2021

Gebed voor het nieuwe jaar

Het jaar 2020 was een jaar - dat door alles met corona - , een jaar werd dat niemand had kunnen uitdenken. Maar daarnaast, is elk jaar een verrassing. Sommige van ons staan mogelijk bezorgd op de drempel van het nieuwe jaar, anderen hebben er zin in: want een schone agenda, nieuwe plannen en voornemens.

Laten we samen ons nieuwe jaar in Gods handen leggen! Want Hij is er bij! Klik op de roze + om een gebed toe te voegen.
 

Gemaakt met Padlet

Wil je inspiratie hiervoor? Praat er met elkaar over, wat is jouw gebed?
Wil je alleen hier over na denken? Doe het!
Zoek je inspiratie?
Dan een leestip:

Dietrich Bonhoeffer dichtte in het oude jaar van 1944 dit lied:

Door goede machten trouw en stil omgeven
beschermd, getroost, beveiligd wonderbaar,
zo wil ik deze dagen met u leven
en met u binnengaan in ’t nieuwe jaar.

Toen Bonhoeffer dit gedicht oudjaar 1944 aan zijn familie en verloofde schreef, was hij nog geen veertig. Hij zat gevangen wegens zijn verzet tegen de nazi’s en is door hen ook vermoord. Toch laat dit gedicht geen spoor zien van woede of wraakzucht. Hij beseft dat hem een bittere dood wacht, maar door te denken aan de goede dingen die hem ook zijn toegevallen, weet hij ook dat het niet altijd duister zal blijven, dat Gods licht schijnt in de nacht.
Als wij ook in staat zijn dankbaar te zijn voor de goede dingen die ons zijn overkomen, die goede uitslag bij de dokter, je nieuwe kleinkind, of gewoon de zon die scheen of dat er aan het eind van de maand geen tekort was, wordt het misschien voor ons ook makkelijker de angsten en zorgen tegemoet te treden die er natuurlijk ook zijn, de angst voor werkloosheid, het verdriet om het gemis van dierbaren, van gezondheid. (Bron: Boskapel)