gereformeerde kerk

groeien in geloof

Groep 1 t/m 8

Kindernevendienst

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar dan kunnen we best begrijpen dat het lastig is om tijdens de kerkdienst zo lang stil te moeten zitten. En vaak kun je ook niet alles begrijpen wat de dominee vertelt. Vind jij dat ook? Kom dan mee naar de kindernevendienst! Wanneer de dominee uit de Bijbel gaat voorlezen en daar verder over vertelt, ga jij samen met de andere kinderen en twee juffen/meesters naar een andere ruimte. De juf of meester vertelt jou dan ook uit de Bijbel, maar dan zo dat je het goed kunt begrijpen. We zingen, bidden en praten met elkaar, doen een spel of een knutselwerk. En dat allemaal om meer te weten te komen over God, Jezus en de verhalen in de Bijbel. Daarna gaan we met z’n allen weer terug naar de kerk, zodat je bij je eigen papa en mama kunt gaan zitten. Wij vinden het leuk om je bij de kindernevendienst te zien!

In alle diensten, uitgezonderd de 7G diensten, is er kindernevendienst. Als je liever in de kerk wilt blijven dan kan dat ook. Bij de ingang van de kerk hangt een tas (de kiestas) waar leuke spullen inzitten die je tijdens de kerkdienst kan gebruiken.

Lantaarn
In de kerk brandt de paaskaars. Wij nemen het licht van die paaskaars mee naar de kindernevendienst door een waxinelichtje in een lantaarntje aan te steken. We geloven dat Jezus bij ons is.

Badge/sticker
De kinderen die naar de kindernevendienst gaan krijgen een badge of een sticker met daarop hun naam, omdat wij het belangrijk vinden de kinderen bij hun naam te kunnen noemen.

Bijzondere diensten
Met Kerst en Pasen organiseren we bijzondere diensten om deze feesten met de kinderen te vieren. Deze diensten worden vaak vooraf gegaan door een project dat tijdens de kindernevendienst/kidspraise wordt gevolgd.

Meer informatie
Careline Koelewijn (Adventkerk): 06-20148345 of kids@gkbs.nl
Reinalda Duijst (Zuiderkerk): 06-28037842 of kids@gkbs.nl