gereformeerde kerk

groeien in geloof

Ontvangen van God en weer in de handen van God geven

Dopen

Dopen is het moment waarin wij en onze kinderen de eerste stappen zetten in Gods familie, de kerk. Het is een kruispunt in je leven waar je laat zien waarom je gelooft en waarom je jouw kinderen deze rijkdom ook mee wilt geven. Hieronder vind je de doopzondagen en de informatie over doopvoorbereiding. Dopen doe je in het midden van de gemeente en graag willen we je daarop voorbereiden.

Doopzondagen 2024

19 mei (9:30) Zuiderkerk (Pinksteren)
2 juni (9:30) Zuiderkerk

16 juni (9:30) Zuiderkerk
23  juni (9:30 uur) Adventkerk 
7 juli (9:30 uur) Adventkerk 
25 augustus (9:30 uur) Zuiderkerk 
29 september (10:30) Zuiderkerk

Opgeven dopen
Opgeven dopen kan bij het kerkelijk bureau: kerkelijkbureau@gkbs.nl. Bij bovenmatige inschrijving zal in deze omstandigheden per doopdienst gezocht worden naar een oplossing; bij voorkeur wordt uitgeweken naar de dienst in de andere kerk, of naar de avonddienst op dezelfde zondag. 
Doopvoorbereiding
Graag willen we dat je ter voorbereiding van de doop meedoet met een doopcursus. Dit om in gesprek met andere ouders en een predikant te ontdekken wat de doop voor je kan betekenen, maar ook om elkaar te inspireren over wat voor jou belangrijk is in de (geloofs)opvoeding.

Deze doopvoorbereiding bestaat uit twee avonden waarin we het hebben over de betekenis van de Doop, de voorbereiding van de doopdienst en hoe je je geloofsopvoeding handen en voeten kunt geven. Het is handig om ruim voor de bevalling naar deze kring te komen: dan zit je makkelijker en/of hoef je geen oppas te regelen. Als je al eerder een doopvoorbereiding/cursus hebt meegemaakt willen we je ook ontmoeten, want zo kunnen we van elkaar leren en groeien in ons geloof.
Datum doopvoorbereiding
De volgende doopcursus zal door ds. Karsten van Staveren worden gegeven eind mei begin juni. Je kunt je bij hem opgeven. ds.kvanstaveren@gkbs.nl


Niet als kind gedoopt
Ben je niet als kind gedoopt zijn of wil je ervoor kiezen om je kind niet te laten dopen. Neem dan gerust contact op met de predikanten over wat er dan mogelijk is. Want iedereen is welkom in het huis van Onze Vader.