gereformeerde kerk

groeien in geloof

18 december uitverkocht

Bijbeltheater In Gods Naam

Op maandagavond 18 december komt Bastiaan Ragas naar Bunschoten-Spakenburg. 

In een avondvullende voorstelling gaat Ragas kriskras door de Bijbel en licht er bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Hij verweeft zijn herkenbare, persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de evangeliën, zingt uit de psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken. Een mede-acteur neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bastiaan en het publiek soms tot de orde: 'Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd.' Een instrumentalist geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.

Kaarten vrije verkoop zijn uitverkocht via deze site en meer info:
www.theateringodsnaam.nl

Meer lezen kan hier.

Bastiaan Ragas speelt voorstelling ‘In Gods naam’
Op maandag 18 december speelt acteur en zanger Bastiaan Ragas zijn voorstelling ‘In Gods naam’ in De Bron. De Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg & Eemdijk, de Westerkerk, de Noorderkerk en de Maranathakerk heten u van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. 

Persoonlijke reis door de Bijbel
In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Ragas neemt de bezoeker mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapenende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Hij verweeft zijn herkenbare, persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel meest onbegrijpelijke boek ter wereld.

Organisatoren
Deze theatervoorstelling wordt georganiseerd door De Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg & Eemdijk, de Westerkerk, de Noorderkerk en de Maranathakerk. Met de voorstelling hopen zij dat de aanwezigen geraakt worden door het persoonlijke verhaal van Ragas en de verhalen uit de Bijbel. Naderhand is er onder het genot van een hapje en een drankje de mogelijkheid om na te praten. 

Doorpraten
Het verhaal gaat nog verder. De Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg & Eemdijk, de Westerkerk, de Noorderkerk en de Maranathakerk bieden een vervolg aan over de theatervoorstelling. Mensen die hierbij willen aanhaken, vinden meer informatie tijdens en na de voorstelling op social media en Scipio.