gereformeerde kerk

groeien in geloof

Doe mee met Omega! 

OmegaWat is Omega?

Wie heeft er geen last van dat we zo snel geneigd zijn dingen tegen elkaar uit te spelen. Was Jezus mens of God, moeten we bidden of werken, verstand of geloof, wil God wel of niet genezen, en ga zo maar door… Het evangelie zit vol ogenschijnlijke tegenstellingen. Eigenlijk kun je zeggen dat het kruis de ultieme paradox is: sterven en overwinning. Dit is het mysterie van ‘en/en’ (in plaats van ‘of/ of’). Meer lezen kan hier.

Het zwart/wit denken brengt ons in een fuik. We raken verstrikt in valse tegenstellingen en komen tegenover elkaar te staan. Als we ontdekken wanneer we met paradoxen te maken hebben, kunnen we ontsnappen aan het of/of denken. Dat is heel belangrijk als we op een gezonde en volwassen manier met God willen leven. Het is daarom geen luxe je in dit soort paradoxen te verdiepen. Het is eerder een middel om evenwichtig en realistisch verder te kunnen groeien in het geloof. 

De cursus behandelt in 7 meetings 7 paradoxen. Ds Werrie en Karin Timmerman leiden afwisselend de avonden.

Data (onder voorbehoud) : 21 sept, 5 okt, 19 okt, 2 nov, 16 nov, 30 nov, 14 dec 2023

Omega... is een verrassende en positieve manier om tegenstellingen in het geloofsleven te ontdekken. Want ... daardoor kijk je op een andere manier naar onderwerpen uit het dagelijks leven waarmee we allemaal te maken hebben. En door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren leer je ook weer van elkaar.
Wij vonden het zeven leerzame en inspirerende avonden. Een aanrader voor iedereen!
Lubbert en Christina van Dusschoten 

Omega is een cursus die mij enorm heeft verrast! In een reeks van 7 thema's hebben we  geprobeerd inzicht te krijgen in de grote paradoxen van ons christelijk leven, ongeacht onze leeftijd of levensfase. De thema's en de bijbehorende uitleg maakten het mogelijk om tot mooie gesprekken te komen en vooral na te denken over elkaars perspectieven over toch wel hele grote en lastige tegenstellingen.
Esra Smith

Omega is een waardevolle cursus om bezig te zijn met en te groeien in je geloof. Elke avond heeft een ander onderwerp en is ingedeeld in afwisselende korte items, zodat er vaart in zit en niet saai wordt. Onze groep bestond uit dertigers, maar ook 70- plus. Bijzonder vond ik dat er al gauw zoveel onderling vertrouwen in de groep ontstond dat er veel persoonlijke dingen met elkaar werden gedeeld. 
Marcella Koelewijn

Omega was genieten! Het was goed hoe de afwisseling van gespreksvormen was, en fijn dat je in een klein groepje over dingen door kon spreken. Er groeide vertrouwen in de groep! 
Gré Koelewijn